Hur hittar jag böcker i biblioteket?

En kort guide…

Det är vår förre gästbloggare Elisabeth som möjliggör att du kan hitta böcker i biblioteket. Men hur gör man då?

Om man vill leta upp en bok i biblioteket gör man bäst i att börja med att söka efter boken på vår webbplats. Detta gör man dels för att se på vilken hylla boken skall stå, men även för att kontrollera att boken i fråga inte är utlånad.

När du sökt efter boken får du upp en träfflista med olika dokument som matchar din sökning. Klicka på den bok du är ute efter, då får du mer och tydligare information om var boken finns, samt information om det är utlånad eller inte:

När du kommer till rätt våningsplan letar du dig fram till rätt hylla genom att titta på skyltarna på hyllgavlarna.

När du hittat rätt hylla letar du upp rätt avdelning eller sektion på hyllan. Avdelningarna följer varandra i nummerordning:

Och när du hittat rätt sektion är det dags att leta fram rätt bok. Böckerna står ordnade alfabetiskt efter det ord/namn som står på bokens ryggetikett.

Nu bör du ha hittat boken. Om du inte gjort det och vill ha hjälp att leta – gå ner till entreplan och fråga en bibliotekarie om hjälp. Vi hjälper gärna till att leta!

Text & Bild: Katharina Nordling