Att formatera sin uppsats

Nu har du kanske hittat all information och skrivit större delen av din uppgift . Men innehållsförteckningen uppdaterar sig inte automatiskt, dessutom funkar inte försättsbladet så som du vill och sidnumreringen vill sig inte. (Biblioteksbloggen har tagit upp detta tidigare i vår.)

Det finns mycket i en uppsats som skall formateras på rätt sätt för att den ska vara redo för inlämning. I SOL finns tips på sådant som vi får mycket frågor om i våra informationspunkter och som vi försöker hjälpa till med. Det finns en uppsjö av bra guider på webben och youtube är en bra ingång till att finna instruktionsfilmer till det man behöver hjälp med. Ibland kan man ju behöva hjälp med olika programvaror: Excel, SPSS, Endnote och Photoshop är vanliga exempel på det. Biblioteket har instruktionsböcker om dem alla men att använda sig av webben för att hitta guider till ett specifikt problem går oftast lättare och snabbare.

Här är min guide till sidnumrering.

Text och film: Lisa Carlson