Fjärrlån

Letar du efter en bok som vi inte har på högskolebiblioteket? Då kan du alltid fjärrlåna.

Att fjärrlåna innebär att vi lånar en bok eller artikel åt dig från andra bibliotek runt om i landet. Man kan gå tillväga på två olika sätt. Vill du fjärrlåna via Libris titta på vår instruktionsfilm.

Vill du fjärrlåna via bibliotekets webbplats ska du gå in på Lån och inköp. Välj om du vill fjärrlåna bok eller artikel. Obs! tänk på att beställning av artiklar kostar 40kr/artikel.

Fyll i formuläret med chippnr och efternamn. Kolla så att namn, adress samt E-post stämmer. Skriv in sedan boktitel, författare och år. Tänk på att alla fält med röd stjärna ska vara i fyllda. Nu kan du klicka på skicka beställning så hamnar den på bibliotekets fjärrlåneavdelning.

Om du vill beställa artikel ska du ange tidskriftens titel samt författare, volym och nr. Skriv in så mycket information som möjligt för att vi snabbare ska kunna beställa din artikel.

Text och film: Tandis Talay

2 reaktion på “Fjärrlån

1. Jag vill beställa en artikel: Fibromyalgia patients’ communication of cues and concerns: interaction analysis of pain clinic consultations. Eide,H.,Egeland,T.,Finset,A.
    Clinical journal of pain, 2011 Sept. 27 (7).602-10.
    Jag önskar att ni ska skicka elektronisk om det är mjöligt. Ej i vanligt post.
    Tack.
    MVH Alvina.

• Hej Alvina, det går inte att skicka elektroniskt på grund av risken för spridning. Utgivaren tillåter alltså inte det. Kontakta oss på biblioteket@hb.se med din förfrågan och ange då också ditt studentnummer som börjar med S för att vi ska identifiera dig som student på Högskolan i Borås. Eller så lägger du in din förfrågan på vår Fjärrlåne-sida så går det allra snabbast. Att beställa en artikel kostar 40kr!
      MVH//Lisa