Vill du jobba här? Vi söker nya Studentassistenter!

• – Vill du ha ett utvecklande och spännande extrajobb?
  • – Växer du i mötet med andra människor?
  • – Utmanas du av att lösa problem?

Just nu söker vi nya Studentassistenter till biblioteket. Som Studentassistent jobbar du hos oss på kvällar och helger (viss tjänstgöring på dagar kan förekomma). Dina arbetsuppgifter består i att du bemannar vår informationspunkt, sätter upp böcker, håller ordning på hyllor mm.

Vi har frågat några av våra nuvarande Studentassistenter om hur de tycker att det är att jobba här:

Patrik Kursula

Patrik, student på PED, Studentassistent sedan Vt-14:

Det är utmanande då jag hamnar i nya situationer och får nya frågor varje arbetspass. Men det är även det roligaste extrajobbet jag någonsin haft!

Beatrice, student på BHS, Studentassistent sedan Vt-14:

– För att jag ville få erfarenhet av att arbeta på bibliotek, då jag utbildar mig till bibliotekarie. Både för att lära mig biblioteksrelaterade arbetsuppgifter, och för att kunna skriva det på CV:t när jag ska söka jobb efter utbildningen.

Beatrice TyrenbergVad är roligast med att jobba här?

Beatrice: – Att få lära sig så mycket om hur det är att arbeta på ett bibliotek och få insyn i hur en sådan verksamhet fungerar. Sen har jag väldigt bra arbetskompisar också, det gör jobbet väldigt roligt.

Patrik: –Att stå i infodisken och möta människorna som kommer till biblioteket!

Är det som du trodde att det skulle vara?

Beatrice: – Oj, jag hade inte så många föreställningar om hur det skulle bli, men det är nog ungefär som jag föreställde mig. Trodde dock inte att det lånades ut så mycket tryckta böcker som det faktiskt gör.

Patrik: – Nej, det är mycket roligare och mer intressant än jag trodde det skulle vara. Det är även mycket mer utmanade, vilket är bra för min personliga utveckling.

Är något som du inte trodde att det skulle vara?

Beatrice: – Det är mer referensfrågor än vad jag trodde att det skulle vara! Jag trodde att jag mest skulle få svara på frågor som “var står den här boken?” och “hur mycket kostar det att skriva ut i färg?”, men det är även en hel del studenter som vill ha assistans med informationssökning och lite boktips. Kul!

Patrik: – Innan jag började trodde jag att det var ett relativt soft jobb:-), men det är mycket mer kunskap som behövs än vad man tror. Det är många olika system/frågor man måste ha koll på och ge svar på.

Vi har även satt oss i vår Lounge-soffa och pratat lite med två av våra andra Studentassistenter, Hanna & Kajsa, om hur det är att arbeta hos oss på BLR.

(film ca 2 min)

Låter detta som något för dig?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Christel Olsson eller Tove Lekselius.

Christel.Olsson@hb.se tel. 033 435 42 41

Tove.Lekselius@hb.se tel. 033 435 41 50

Sista ansökningsdag: 2014-04-27

2 reaktion på “Vill du jobba här? Vi söker nya Studentassistenter!

• Hej Anita, nästa gång det är dags att anställa studentassistenter kan du skicka in en ansökan.
      MVH
      Lisa, Biblioteket vid Högskolan i Borås