Midsommar!

Det är midsommar snart och vi på Biblioteket vill önska alla trevlig midsommar! På Nordiska museets sida finns histora om midsommar och midsommarafton. Midsommaren är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, högtiden i Sverige enligt museets hemsida. Det firades som brytpunkt i arbetsåret i jordbrukssamhället men har också en religiös koppling då den ursprungligen firades till Johannes Döparens ära.

Det är magi och övernaturliga väsen som tillhör midsommar, bl.a. om en samlar sju sortens blommor och har dem under sin kudde så sägs det att den den framtida käreste/-a visar sig.

Vi passar också på att önska er alla en trevlig sommarledighet och tipsa om den skupturvandringen som Borås stad anordnar. En av skulpturerna som en får höra mer av är den nya som finns framför Textile Fashion Center, House of Knowledge av Jaume Plensa. Vi ses åter när höstterminen drar igång igen.

houseofknowledge

House of Knowledge av konstnären Jaume Plensa