Fredagstips!

Bland våra nyförvärv finns den uppmärksammade Skyttegravskriget 1914-1918 av Jacques Tardi som har hyllats för att den äntligen kommit i svensk översättning men också för det fantastiska konstnärsskapet. Några av rösterna:

“Det här är Frankrikes främsta vuxenserieromantecknare. Han är en
helt enastående konstnär. … brutal närhet … en oerhört driven grafisk
konstnär … en njutning. Betyg 5 av 5.” (Yukiko Duke, Gomorron Sverige, Svt)

20140822_124123_1“Boken är ingen klassisk serieroman, men heller ingen novellsamling. Den är en djupt medkännande och bitvis anekdotisk skildring av franska soldaters vämjeliga västfrontsvardag.” (Carl-Michael Edenborg, Aftonbladet)

“Det är en kulturgärning, för det här kan mycket väl vara den ultimata skildringen av första världskriget. Ett mästerverk, helt enkelt, som du bara måste läsa. Fantastiskt fin utgåva dessutom.” (Marianne Skoglund, Close-Up Magazine)

För dig som är intresserad av serier som genre och konstform och vill lära dig mer om det har vi Seriebiblioteket av Fredrik Strömberg, den fungerar både som introduktion och uppslagsbok till genren.

Om du vill vara säker på att du inte missar några tips från samlingarna, följ oss på facebook!

Trevlig helg på er! Snart börjar höstterminen.

Text & Bild: Lisa Carlson