Dags för ny termin!

Hej alla nya och gamla studenter!

Nu är det dags för en ny termin. Idag är första dagen på Ht-14 och för många av er är det en van miljö att komma tillbaka till – men för en del så är Högskolan i Borås en helt ny upplevelse. Kanske nytt boende, ny stad, nya studentkompisar, nya kurser och helt ny skola. Vi på biblioteket ger dig här några tips som kan hjälpa dig, ny eller gammal student gällande bibliotekets tjänster:

• Ett referensexemplar av all obligatorisk kurslitteratur finns på plan 1 – dessa böcker får man inte  låna hem utan endast använda i biblioteket.
  • All kurslitteratur till utlån står på respektive ämneshylla uppe i biblioteket. Många kursböcker finns också som e-bok.
  • Det mesta av vårt bestånd finner du genom att söka i Summon (vårt söksytem). Sökrutan ligger bland annat på vår startsida på webbplatsen.
  • Kopieringsmöjligheter finns på plan 1.
  • Skrivare på plan 2, 3, 4 och 5 och se till att välja skrivare efter det våningsplan du sitter på.
  • De flesta grupprum finns på plan 5 – boka grupprum gör du via Kronox.
  • Alla böcker står i nummerordning – från 000 på plan 2,5 till 999 på plan 4.
  • Anpassa ljudnivån – prata gärna – men i normal samtalston då detta är en arbetsplats för många, sätt gärna mobilen på ljudlös osv.
  • Tänk på att man inte får äta i biblioteket. Dryck med lock, frukt och godis är ok men övrigt kan man tex gå till cafét i samma byggnad för att äta, och mot slutet av året kommer er egen lunchlounge stå klar där vår tidigare tysta läsesal var placerad.
  • Behöver du hjälp med informationssökning så kom och fråga en bibliotekarie i informationspunkten, vi hjälper dig gärna.
  • Om du har frågor som rör ditt användarkonto, problem i Word eller övriga frågor hjälper vi också gärna till i mån av kunskap.

Läs gärna mer på vår webbsida som vi samlat bra information på för dig som är ny student eller vår snabbguide till bibliotekets resurser. Följ oss gärna i sociala medier, så missar du inga tips från oss gällande allt från gömda skatter i samlingarna eller hur du söker i en viss databas!
LOGO: Twitter.twitter logo-1024x1002.jpg fb blogg

Som sagt – undrar ni något – fråga oss gärna. Och igen – varmt välkomna hit hälsar vi på Biblioteket vid Högskolan i Borås. studentliv_1 Text: Lisa Carlson