Bibliotekets tidskrifter

I biblioteket har vi ca. 380 tryckta tidskrifter och ca. 37 000 elektroniska.
Men hur hittar man dem?

De elektroniska tidskrifterna dominerar och biblioteket köper in olika ämnespaket från olika leverantörer. Via Summon kan man leta efter artiklar med hjälp av sökord, t.ex. genom att söka på artikelns titel. Vill du istället söka på tidskriftens titel gör du det under Sök Tidskrifter. Då kan det se ut så här:
Capture

Sökningen visar hos vilka leverantörer vi har tillgång till tidskriften och vilka år. Klicka på ex. Emerald Journals. Plötsligt befinner du dig i tidskriften och kan välja vilket år och vilken volym du vill kika i eller använd sökrutan för att leta efter ett ämne inom just denna tidskrift. Här ser det lite olika ut beroende på vilken leverantör som vi har tidskriften hos, gränssnittet varierar men vanligtvis kan du alltid klicka på år och volym och nummer för att komma vidare.

Capture02

De tryckta tidskrifterna hittar du både på plan 2 (Entréplan) och plan 1.

Picture 016

Vi har gjort ett urval av ca. 90 tidskrifter som skyltas på plan 2 och äldre nummer från det året finns i skåpet bakom. Här hittar du tidskrifter som Filter, Läkartidningen, Ljud & bild och mycket annat intressant. Hugg tag i en tidskrift och slå dig ner i våra sköna fåtöljer och läs.

Äldre årgångabloggen 025r finns i de s.k. rullmagasinen nere på plan 1. Här hittar du även övriga tryckta tidskrifters årgångar. Allt är placerat efter ämne och år.

bloggen 026I de röda kapslarna är tidskrifterna sorterade efter år, volym och nummer.

Lbloggen 019etar du efter senaste numret? Då hittar du det på skylthyllorna som är placerade längst med väggarna nere på plan 1. Där står senaste numret av de flesta tidskrifterna alfabetiskt
uppställt. Textil, mode och design har en egen vägg med tidskrifter.

Capture03De tryckta tidskrifternas placering hittar du via bibliotekets webbplats under sök information – sök tidskrifter. Så här kan det se ut i katalogen när du vill se var en tryckt tidskrift är placerad. Sen är det bara att leta rätt på den i rullmagasinet genom att leta upp hylla B:104 (i det här fallet) Lycka till!

Om du tycker vi saknar en speciellt intressant tidskrift, hör av dig till oss!

Text och bild: Hanna Hallnäs och Lena Holmberg