Ordningsregler

I och med att vi öppnar vårt nya tysta studierum kan det vara på sin plats att påminna om de ordningsregler vi har för allas trivsel i bibliotekets lokaler.

Ordningsregler i bibliotekets lokaler

Biblioteket är en arbetsplats för många och tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö.
Viktiga saker att tänka på:

• Anpassa ljudnivån. Vi ber dig att tala i normal samtalston, sätta mobilen på ljudlös och att helst undvika att tala i mobilen när du befinner dig i området runt informationspunkterna.
  • I det tysta studierummet skall det vara låg ljudnivå vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.
  • Du får ta med dig dryck med lock, godis och frukt när du studerar i biblioteket. Släng ditt skräp i papperskorgarna och lämna arbetsplatsen i det skick du vill finna den.
  • Var rädd om bibliotekets lokaler, utrustning och material. Det finns exempelvis en tanke bakom möbleringen så flyttar du på något, var vänlig ställ tillbaka det.
  • Datorer får användas i enlighet med SUNET:s etiska regler. För att kunna använda datorer i biblioteket behöver du ett användarID. AnvändarID får du av Högskolan. Studenter från andra lärosäten kan få tillfällig tillgång till dator efter kontakt med bibliotekspersonalen.

Läs mer på vår webb om grupprum, förvaringsskåp, sittplatser, Studion och att hyra lokaler i biblioteket.

Om du har några frågor om våra ordningsregler eller lokaler kontaktar du antigen Tove eller Christel på tove.lekselius@hb.se eller christel.olsson@hb.se

coltol

//Lisa Carlson