Metodböcker

Håller du på med din uppsats? eller kanske ett paper, eller en inlämningsuppgift där du använder en metod? Vi har ett stort antal metodböcker i biblioteket som står uppställda efter ämne. De allra flesta hittar du på våning 2.5, hylla 300.

metod_svensk

Det finns böcker om kvalitativ och kvantiativ metod, interjvumetodik, komparativa analysmetoder, tvärvetenskap och mycket mer. Läser du vårdvetenskap har du säkert stött på Karin Dahlbergs Att undersöka hälsa och vårdande.

DSCN0880

Läser du förskollärarutbildningen kanske du har nytta av Förskollärarens metod och vetenskapsteori av Annica Löfdahl, Maria Hjalmarsson och Karin Franzén.

DSCN0883

Några klassiker som har hängt med länge och ständigt kommit i nya upplagor är exempelvis Alan Brymans Samhällsvetenskapliga metoder, Jan Trosts Enkätboken och Rolf Ejvegårds Vetenskaplig metod.

DSCN0886

Många av våra metodböcker är dessutom kursböcker så det finns ett kursref på plan 1 att läsa när de andra är utlånade.

Välkommen till biblioteket!

Text och bild: Lena Holmberg