Formatering och sidnumrering i Word

Vi möter just nu många  studenter i biblioteket som vill ha hjälp med formatering i Word och som kanske särskilt undrar hur sidnumreringen egentligen går till? Det kan vara lite klurigt att få uppsatsen att se ut som man vill men vi har skrivit en del om både sidnumrering och annan formatering i Word tidigare här i biblioteksbloggen. Läs gärna mer om formatering i Word och just sidnumrering i Word. Det finns en hel del utmärkta guider och filmer på Internet som kan vara till hjälp. På Bibliotekets webb tipsar vi om dessa under skriva och referera!

Det finns fler gratis tutorials om de flesta formateringarna du kan göra i Word. Här på Högskolan använder vi Microsoft Word 2010. På webben hittar du även Office Word Onlines tutotrials.

Använder du referenshanteringssystemet Endnote? I så fall finns mer information om hur du använder Endnote i uppsatsarbetet och en beskrivning av kopplingen mot Word att läsa här.

frustrated studentBeroende på vilken akademi och vilket program du läser så används olika mallar för examensarbete. Titta efter hur just din ska se ut. På Studentwebben finns några mallar samlade.

Text: Lena Holmberg