Vill du jobba här? Vi söker nya Studentassistenter!

• Vill du ha ett utvecklande och spännande extrajobb?
  • Växer du i mötet med andra människor?
  • Utmanas du av att lösa problem?

Just nu söker vi nya Studentassistenter till biblioteket. Som Studentassistent jobbar du hos oss på kvällar och helger (viss tjänstgöring på dagar kan förekomma). Dina arbetsuppgifter består i att du bemannar vår informationspunkt, sätter upp böcker, håller ordning på hyllor mm.

Låter detta som något för dig?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Christel Olsson eller Tove Lekselius.

Christel.Olsson@hb.se tel. 033 435 42 41

Tove.Lekselius@hb.se tel. 033 435 41 50

Sista ansökningsdag: 2014-04-12

Vi har frågat några av våra nuvarande Studentassistenter om hur de tycker att det är att jobba här:

Erik, läser sista terminen på bibliotekarieutbildningen:

erik

Hur tycker du det är att jobba här?

– Det är väldigt spännande för mig som tidigare bara jobbat i fabriksmiljö. Man får möta alla möjliga människor, alla med sina egna frågor och behov. Det är minst sagt utvecklande för mig.

Är det som du trodde att det skulle vara att jobba här?

– Till viss del, men det var mycket som följde med jobbet jag inte alls hade väntat mig.

Är något som du inte trodde att det skulle vara?

– Jag var nog inte beredd på det ibland oväntat höga tempot i jobbet, något jag faktiskt uppskattar. Och att efter snart ett år fortfarande mötas av helt nya frågor och utmaningar i infodisken.

Vad är bra med att jobba här?

– Trots de fasta arbetsrutinerna så är det ett väldigt varierat och flexibelt jobb, där man jobbar med roliga människor. Och som bibliotekariestudent känns det som en bekräftelse på att jag valt helt rätt.

Sofi, läser fjärde terminen på bibliotekarieutbildningen

sofi

Är det som du trodde att det skulle vara att jobba här?

– Inte riktigt men jag hade inte så mycket förväntningar. Det jag blivit mest förvånad över är alla frågor som inte gällde biblioteket utan högskolan i övrigt, jag har verkligen haft nytta av min lokalkännedom!

Är något som du inte trodde att det skulle vara?

– Framför allt är det mycket lättare än jag trodde att det skulle vara, första veckorna var jag jättenervös helt i onödan.

Vad är bra med att jobba här?

– Det bästa är nog mötet med besökarna och alla de frågor en får, en utvecklas väldigt mycket som person. Gemenskapen med de andra studentassistenterna är också något som är finfint med att jobba här!

elinElin, läser sista terminen Textilekonom

Hur tycker du det är att jobba här?

– Jättetrevligt! Det är bra arbetstider och varierande arbetsuppgifter. Man får lära sig massa nytt hela tiden vilket alltid är kul.

Varför sökte du jobbet?

– Det är såklart alltid bra att dryga ut studentkassan. Men även för att jag fick ett bra intryck när jag först kom i kontakt med biblioteket på STARK-dagen. Att jobba vid sidan om studierna kan bli tungt, då är det bra att jobba nära (i) skolan. Arbetstiderna är även väldigt lämpade för heltidsstudier.

Är något som du inte trodde att det skulle vara?

– Jag förväntade mig inte att jag skulle lära mig så mycket som jag har gjort, framförallt att det jag lärt mig har varit så användbart för mina egna studier.

Vad är bra med att jobba här?

– Mina kollegor, jag har lärt känna så trevligt folk! Jag har flyttat till Borås för att plugga, då är det är roligt att ha ett annat forum än sin klass, vilket jag har här på biblioteket. Det är också bra att variera sin sysselsättning lite, inte bara tänka på sina studier. Det är ganska avslappnande.

Vi har även satt oss i vår Lounge-soffa och pratat lite med två av våra andra Studentassistenter, Hanna & Kajsa, om hur det är att arbeta hos oss här på biblioteket.

(film ca 2 min)

Christel.Olsson@hb.se tel. 033 435 42 41