Ett nytt intressant samtal

Ni som har följt oss ett tag vet att vi varje år spelar in ett antal Lounge Talks i vår fina bibliotekslounge. Samtalsämnena har skiftat genom åren, allt från hållbar utveckling, surfande bibliotekarier och innovativ handel till hur det är att vara ny student.

Förra veckan hölls ytterligare ett intressant samtal i vår soffa. Martin G Erikson, Universitetslektor i psykologi från Sektionen för pedagogiskt arbete här på Högskolan i Borås, kom hit och pratade om vetenskaplighet och referenshantering och vad det är för motiv som ligger bakom hur och varför vi citerar när vi skriver vetenskapliga texter. Startpunkten för samtalet var en artikel som Martin skrivit tillsammans med Peter Erlandsson, Universitetslektor vid Göteborgs Universitet. Artikeln kom ut 2014 och heter A taxonomy of motives to cite. Det blev ett oerhört spännande samtal där jag tror att många av oss lärde oss massa nya och bra saker.

Ge dig själv en stund och titta på detta:

Lästips:
Erikson, M.G. & Erlandson, P. (2014). A taxonomy of motives to cite. Social Studies of Science, 44(4), ss. 625-637.
Erikson, Martin G. (2009). Referera reflekterande: konsten att referera och citera i beteendevetenskaperna. 1. uppl. Lund: Studentlitteratur.

En samling av våra tidigare LoungeTalks hittar du här.

Text: Christel Olsson
Film: Filip Asphäll