Modeintresserad? Kolla in vår utställning och sök i Vogue Archive

Just nu har vi en utställning i glasskåpen vid entrén med ett urval böcker och magasin inom mode och design ur bibliotekets samlingar. Intressant för dig som pluggar på Textilhögskolan eller för dig som bara är allmänt modeintresserad 🙂 Böckerna får du gärna låna med dig hem, tidskrifterna däremot får du slå dig ner i loungen och bläddra i.

1925Vi visar också ett urval framsidor av Vogue från 1895 fram till idag som vi hämtat ur databasen Vogue Archive som är tillgänglig för högskolans studenter och personal via bibliotekets abonnemang. I denna databas hittar du amerikanska Vogue från 1892 fram till senaste numret. Alla sidor finns scannade i högupplöst fullfärg och går att spara ner eller skriva ut. All information är även indexerad och sökbar – till exempel kan du söka på fotograf, designer, företag, modell, plagg etc. och hitta material inom kategorierna: Cover, Fashion shoot, Article, Advertisement m.m.

2015-05-12_1737

Text: Sara Hellberg