På besök i Rwanda

Denna gång gästas vår soffa av Ola Pilerot, Universitetslektor vid Bibliotekshögskolan. Ola har ganska nyss kommit hem från Rwanda där han besökt National University of Rwanda för att hålla work shops för bibliotekspersonalen där om hur man kan utveckla sitt biblioteksarbete.

Bibliotekshögskolan är med i ett SIDA-finansierat projekt med avsikt att stödja och bidra till utvecklingen inom det tämligen nyformade biblioteket på National University of Rwanda. Ett annat syfte med projektet är att locka hit doktorander och masterstudenter med förhoppningen om att bidra till uppbyggandet av ämnet biblioteks- och informationsvetenskap i Rwanda.

Följ med  på ett samtal om biblioteksarbete med fokus på användaren, om att biblioteket inte är något bibliotek utan bibliotekarier och kunder och om de utmaningar man står inför då de ekonomiska förutsättningarna är långt ifrån de vi är vana vid i Sverige.

Här kan du läsa mer om samarbetet med University of Rwanda.

En samling av våra tidigare LoungeTalks hittar du här.

Text: Christel Olsson
Film: Filip Asphäll