Bibliotek utan böcker?

Idag presenterar vi på Biblioteket vid Högskolan i Borås ett nytt LoungeTalk! I detta samtal diskuterar vi de intressanta frågorna: Vad är ett bibliotek? Vad förväntar man sig av ett bibliotek? Vilka typer av kompetenser behövs när man arbetar på ett bibliotek? Måste ett bibliotek innehålla böcker? Eller skulle det lika gärna kunna bestå av balklänningar eller motorsågar?

Jonas Söderholm, doktorand på Bibliotekshögskolan, är inbjuden till detta LoungeTalk. Jonas forskar på vad vi väljer att kalla “icke traditionella” bibliotek, t.ex. verktygsbibliotek  – ja precis som det låter – ett bibliotek där man lånar verktyg istället för böcker.

Se vårt spännade samtal där vi pratar om allt från lånande som konsumtionsfråga ur ett hållbarhetsperspektiv och värdet av biblioteket som plats till hur ett bibliotek fyllt med verktyg kan bidra till ökad sysselsättning i en bygd.

Ett stort tack till Jonas som kom hit och samtalade med oss.

En samling av våra tidigare LoungeTalks hittar du här.

Text: Christel Olsson
Film: Filip Asphäll