No Limit Street Art på Biblioteket

Idag inleds No Limit Street Art Borås här i Borås. Det är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen för att skapa en stor utomhusutställning – mitt i staden. Flera av de inbjudna konstnärerna gör så kallade muralmålningar, där hela väggen på ett hus blir konstnärens målarduk. En av väggarna som ingår i årets upplaga av No Limit är bibliotekets ena vägg. Konstnären som blivit tilldelad den väggen är den kinesiske DALeast. Han är just nu i slutfasen av att färdigställa sitt konstverk där motivet är en flygande örn.

daleast_eagle

picho&avo

Står man på plan 4 i biblioteket och tittar ut genom en av de stora glasväggarna kan man dessutom se överdelen av Pichi&Avos målning på en av husväggarna på Simonsland.

Och runt om i staden jobbar andra konstnärer med att färdigställa sina verk. Några av de konstnärer som är inbjudna är David Zinn, Dulk, Logan Hicks och Joe Iurato. En fullständig förteckning över konstnärerna och en karta över såväl årets som förra årets målningar finns på No Limit Street Art Borås webbsida.

För den som vill läsa mer om street art finns det en del böcker om ämnet här på biblioteket, mestadels e-böcker, men också några tryckta böcker. Och det finns också ett gäng artiklar i såväl vanliga som vetenskapliga tidskrifter. Ett flertal av de tryckta böcker och tidskrifter innehållandes artiklar som behandlar ämnet finns nu att tillgå i en liten mini-utställning vid informationspunkterna i biblioteket.

Text & bild: Katharina Nordling