ForskarFredag i Borås

FF2014-orange

Imorgon (fredag 25/9) är det dags för ForskarFredag! Detta innebär en mängd olika roliga happenings här på (och runt) högskolan. Bland annat finns det möjlighet att lyssna på lunchföreläsningar, delta i forskningsprojekt, kolla in i en ambulans och en hel del annat. På högskolan webb hittar du det fullständiga programmet för dagen.

Förutom alla dessa spännande saker kan man också gå på Forskar Grand Prix och lyssna på fem forskare från Högskolan som på fyra minuter ska beskriva sin forskning så fängslande, inspirerande och pedagogiskt det bara går. Forskarna som i år antagit denna roliga utmaning är Laura Darcy, Carina Hallqvist, Sunil Kumar Ramamoorthy, Sepideh Olausson och Anders Persson.

Vill man redan nu få en djupare inblick i vad dessa forskares arbete faktiskt handlar om kan man givetvis ta en titt på de forskningsresultat som de publicerat – och var finner man dem? Via Biblioteket så klart! Lättast är att skriva in författarnas namn i sökrutan på bibliotekets startsida, då får du tillgång till artiklar, den avhandling och eventuella böcker som forskaren i fråga skrivit.

ForskarFredag är ett nationellt projekt som har sin bas i den av EU utlysta Researcher’s Night. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Och via den nationella webbsidan för ForskarFredag kan man delta i en fototävling på Instagram och vinna en iPad Air 2.

Text: Katharina Nordling