Fylla på utskrifter och skriva ut från egen dator

Nu får vi många frågor som handlar om att skriva ut och påfyllning av utskrifter så här kommer en kort genomgång av hur det här med skrivare och påfyllning av utskrifter fungerar:

Skriv ut var du vill

Med vårt nya utskriftssystem Print and Collect finns numera endast en skrivarkö (Print-And-Collect) och du väljer själv var du hämtar dina utskrifter. Du kan välja att hämta dina utskrifter från valfri skrivare inom biblioteket eller högskolan. Du kan t.ex. välja att skriva ut från en dator på Textilhögskolan och hämta dokumentet på biblioteket. Dokumentet ligger i utskriftskön i 48 timmar.

Skriv ut från egen dator eller hemifrån

Du kan skriva ut från din egen dator på skolan. Det fungerar även att skriva ut hemifrån!  Följ instruktionerna nedan. Sitter du hemma kan du vid nästa tillfälle du kommer till högskolan gå direkt till en skrivare och hämta dina utskrifter.

1. Logga in i Papercut med ditt användarnamn.

Välj “Webbutskrift”.

Klicka på ”Skicka ett jobb”.

webbutskrift 123

2. Se till att vald skrivare är Print-And-Collect.

Ladda därefter upp ditt dokument.

webbutskrift2222PNGwebbutskrift 22

3. Välj “Upload from computer”.

Tryck “Ladda upp och avsluta”.

webbutskrift 3webbutskrift 31

4. Därefter kan du som vanligt hämta ut ditt dokument från valfri skrivare.

Papercut

För att fylla på utskrifter använder sig Högskolan i Borås av utskriftstjänsten Papercut. Där kan du se allt som rör dina utskrifter, vad du skrivit ut, vad det kostar samt ditt saldo.

Fylla på utskrifter via PayPal eller ditt kontokort

1. Logga in i Papercut med ditt användarnamn.

Välj “Add credit” och välj därefter summa.

Webbutskrift 5

2. Du kommer sedan till en sida där du kan välja om du vill betala med PayPal eller

med ditt kontokort. Du behöver därmed inte skapa ett konto i PayPal för att

fylla på dina utskrifter.

webbutskrift 6

3. När din betalning är genomförd förs dina nya utskriftskrediter över till ditt konto.

Text: Kajsa Magnusson
Bild: Print screens från Papercut

En reaktion på “Fylla på utskrifter och skriva ut från egen dator

1. Pingback: Skriva ut – så här gör du! | Biblioteksbloggen