Hej Tove Lekselius!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Tove som svarar på några frågor.
Tove 003

Vad har du för huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag arbetar i funktionen Kundservice. Arbetet innebär att jag har hand om bibliotekets lokaler och är den som ser till att allt fungerar smidigt ute i biblioteket, vilket rör allt från skrivare och inredning till elektricitet. Jag har nära samarbete med hantverkare, it och campusservice. En del av min tid står jag i informationspunkten, det är även jag som ansvarar för rutiner och schemaläggning för arbetet där. I biblioteket har vi studentassistenter som hjälper oss med arbetet under kvällar och helger, det är jag som är arbetsledare för dem och sköter handledning, anställning och schema. Mitt arbete innebär också en del administrativa uppgifter, som att jag har hand om fakturering vid försenade böcker och assisterar bibliotekets chef Svante 10%. Man kan säga att jag är lite som en spindel i nätet, jag är överallt.

Hur länge har du jobbat här?
För att vara exakt började jag arbeta på biblioteket 1 oktober 1996. Innan dess arbetade jag på Ellos med orderbeställningar över telefon.

Vad tycker du är roligast med jobbet?
Variationen och att möta folk. En dag kan innehålla så mycket, ena stunden strular skrivaren och andra är det en låntagare som behöver prata om en faktura vilket gör att varje dag blir unik. Arbetet i informationspunkten tycker jag också är roligt och alla pass är olika. Jag uppskattar att jag har ett kontorsjobb där jag inte bara är på kontoret utan får röra mig ute i lokalerna och möta bibliotekets besökare. Och de personer som arbetar här för att skapa en bra miljö.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Jag har familj med tre barn så det är fullt upp. Just nu är jag något av en föräldrataxi med mycket skjutsande av barn till olika aktiviteter. Ett av mina stora intressen är att pyssla, jag gör smycken i lera och brukar stå på marknader och sälja. Det har blivit ett par julmarknader nu under hösten.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Ja jag vill rekommendera boken Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon, som är min favoritförfattare. Det är en feel-good roman om två vänner som passar bra så här års då den delvis utspelar sig i juletid.

Text & bild: Kajsa Magnusson