Hej alla nya studenter!

studenter_september_2015-5-

Hjärtligt välkommen till biblioteket!
Vi är 21 personer som arbetar med att köpa in litteratur, undervisa i informationssökning och se till att det är en trivsam miljö i biblioteket där allt fungerar smidigt. De flesta av oss kommer du träffa i Informationspunkten som alltid är bemannad med minst 1 bibliotekarie. Som du kommer märka är biblioteket stort, bestående av 6 våningar ryms det mycket inom väggarna. Nedan får du en översikt av vad som kan vara bra att känna till.

Studiemiljö
Biblioteket har många olika studieytor. Öppna studieplatser finns på alla planen, för enskilda studier eller platser anpassade för grupparbete. Tycker du om att studera i en tyst miljö kan du sätta dig i Tysta studierummet på plan 2. Du kan också boka ett av bibliotekets 25 grupprum, via Kronox.

Datorer, skrivare och kopiatorer
Datorer hittar du på plan 2, 3 och 5. Du behöver inte boka en dator utan kan slå dig ner direkt vid närmsta lediga. Har du med dig egen dator kan du koppla upp dig till vårt trådlösa nätverk genom Eduoram. Skrivare finns på plan 2, 3, 4 och 5, välj skrivaren Print & Collect. Kopiatorer finner du på plan 1. Utskrifter fylls på via PaperCut.  Scanna kan du göra via skrivarna samt på plan 1 och 5.

Litteratur och lån
I biblioteket finner du din kurslitteratur som referensböcker på plan 1 eller som utlåningsexemplar på plan 2,5, 3 och 4. Vi har tryckta och elektroniska tidskrifter och mängder av e-böcker och databaser. Kurslitteratur får du låna i 14 dagar, dessa går att låna om. Övriga böcker får du ha upp till 90 dagar, om ingen ställer sig i kö, då förkortas din lånetid. Via mina lån på bibliotekets webbsida kan du få information om dina lån samt själv reservera eller förnya böcker.

Språk- och sökverkstad
Är en drop-in verksamhet dit du kan komma om du har frågor som rör informationssökning och akademiskt skrivande. Det är en sammanslagning av Sökverkstaden och Språkverkstaden där du kan få hjälp med t.ex. referenshantering och att utveckla dina språkliga färdigheter vilket kan underlätta ditt uppsatsarbete. På plats hittar du en bibliotekarie och en språkpedagog som handleder.
Tid: torsdagar kl.12.00-15.00 i sal J441.

Du kan självklart alltid komma med frågor om informationssökning till oss i Informationspunkten, vi finns där för att svara på dina frågor och kan ge dig Söksupport!

Som sagt finns här mycket. Är du osäker på var någonting finns kom och fråga oss i Informationspunkten eller använda dig av vår karta som vi hoppas kan vara till hjälp. Du kan även komma hit och slå dig ner i sköna soffor och fåtöljer i Biblioteksloungen på plan 2 om du vill slappna av en stund.

Återigen varmt välkommen till biblioteket, vi ser fram emot att träffa dig och få hjälpa dig med både stort och smått under din studietid!

Hälsning från bibliotekspersonalen

Text: Kajsa Magnusson