Får man äta i Biblioteket? Och måste man viska…?

Biblioteket är en arbetsplats för många studenter på högskolan. För att denna arbetsmiljö ska vara så bra som möjligt (för så många som möjligt) finns det ett antal ordningsregler att följa när man befinner sig i biblioteket. Här påminner vi nu snabbt om reglerna som gäller mat & dryck och ljudnivå.

När det gäller mat & dryck är det följande regler som:

• Man får äta godis och frukt i biblioteket, men allt annat (smörgåsar, kakor, lunchlådor osv) äts utanför biblioteket.
  • Man får dricka vad som helst, så länge det inte innehåller alkohol och så länge behållaren man dricker ur har lock.

När det gäller ljudnivån i biblioteket gäller följande:

• Biblioteket är en arbetsplats – tänk på att anpassa ljudnivån – tala i normal samtalston och ha gärna mobilen på ljudlös.
  • I Tysta studierummet ska det vara fritt från prat och andra störande ljud (tänk på att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar).

Följ reglerna och gör Biblioteket till en bättre arbetsplats för alla som sitter där och arbetar.

smörgås3Text: Katharina Nordling
Bild: Colourbox