Hej Christina Larsson!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna bibliotekspersonalen! Här får du möta Tina som är den som jobbat längst hos oss

Tina2

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta hand om våra tidskrifter och böcker som kommer till biblioteket. Från att de kommer till biblioteket tills de står på hyllan. Sen ser jag också till att vi betalar fakturorna genom att kontera dem i Högskolans ekonomissystem.

Hur länge har du jobbat här?

Vågar knappt säga det men jag är inne på mitt 44:e år här på biblioteket.  Jag blev arbetslös 1972 efter några år som kontorist på ett byggföretag och såg en annons om en tjänst på biblioteket, som då var Bibliotekshögskolans bibliotek. Tjänsten sökte jag, fick den och sedan har det bara  rullat på.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Äter gärna en bit mat med nära och kära. Handarbetar en del och på sommaren går mycket tid åt att måla och sköta trädgården i stugan. Ett stort intresse är också att köra bil och jag har i många år varit aktiv i Bilkåren.

Har du något boktips du vill dela med dig av?

Hur konstigt det än låter så är jag ingen vän av att läsa. Är nog för rastlös när jag är vaken och för trött när jag lägger mig. Min senast lästa bok är Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper. Boken handlar om Judd som tvingas umgås med familjen i sju dagar efter faderns bortgång.

Text: Christina Larsson & Lena Wadell

Bild: Lena Wadell