Så överlever du uppsatstiden

På Bibliotekets andra Biblioteksfrukost för våren gästade Johanna Persson, ansvarig för högskolans Språkverkstad, och beskrev hur du kan ta dig igenom uppsatstiden på ett så bra och genomtänkt sätt som möjligt.

Förberedelse är viktigt, gör en realistisk plan för hur ska du disponera ditt arbete för att bli klar i tid. Skapa gärna en planeringsrapport så du har något att relatera din arbetsinsats till, du kommer självklart att behöva revidera planeringsrapporten allt eftersom arbetet fortskrider. Se upp så du inte fastnar i en planeringsloop.

estimating_time

från: xkcd (2016) http://xkcd.com/1658/ (2016-03-24)

Andra tips som kom fram i presentationen var saker som att:

• Bygga upp ett eget referensbibliotek med böcker som behandlar skrivregler. Böcker som du kan rådfråga när du skriver och disponerar din text.
  • Söka information, kontakta de stödresurser som finns (biblioteket). Se också till att bekanta dig med de databaser som finns inom ditt område.
  • Prata med din handledare.

Om du vill titta igenom presentationen kan du hitta den i dokumentarkivet för Studentcentrums kurser och aktiviteter på Pingpong.

Nästa biblioteksfrukost ”Att publicera vetenskapliga artiklar” kommer att gå av stapeln den 10 maj, Främsta målgrupp: Forskare, doktorander och andra som publicerar vetenskapliga artiklar.

Här anmäler du dig till biblioteksfrukosten om publicering av vetenskapliga artiklar.
Sista anmälningsdag är tisdagen den 3 maj.

Text: Thomas
Bild: Xkcd