Vill du jobba i Biblioteket? Vi söker nya Studentassistenter!

• Vill du ha ett utvecklande och spännande extrajobb?
  • Växer du i mötet med andra människor?
  • Utmanas du av att lösa problem?

Just nu söker vi nya Studentassistenter till biblioteket. Som Studentassistent arbetar du hos oss på kvällar och helger (viss tjänstgöring på dagar kan förekomma). Dina arbetsuppgifter består i att du bemannar Informationspunkten, sätter upp böcker, håller ordning på hyllor m.m.
Studenter från alla utbildningar är välkomna att söka, du behöver inte studera till bibliotekarie!

Låter detta som något för dig?
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till:
Tove Lekselius: tove.lekselius@hb.se
Christel Olsson: christel.olsson@hb.se

Sista ansökningsdag är 13 april!

Vi har frågat några av våra nuvarande Studentassistenter som har arbetat sedan i höstas om hur de tycker att det är att jobba här:

Emelie -som studerar till bibliotekarie.

emelie-003-red-

Hur tycker du att det är att jobba här?
Jättekul! Jag träffar en massa människor när jag arbetar här och jag har trevliga arbetskolleger. Sedan så lär man sig hitta i biblioteket.

Vad tycker du är bra med att jobba här?
 Att få hjälpa besökarna att hitta det de behöver i biblioteket, som tillexempel referensböcker. Jag uppskattar också att vi får ta ansvar i Informationspunkten och får göra allt ifrån att skapa lånekort och fixa småsaker till att svara på diverse frågor, det är varierade arbetsuppgifter.

Är det som du trodde att arbeta här? Har något överraskat dig?
Jag vet inte, jag hade inga förutfattade meningar om hur det skulle vara. Vad som har varit överraskande är att jag får många oväntade frågor, det kan komma frågor om allt.

Varför sökte du det här jobbet?
Jag ville ha erfarenhet av biblioteksarbete, dessutom är det guld värt med en extrainkomst under studietiden. Att arbeta här är verkligen en möjlighet jag tycker andra borde ta.

Jessica – som studerar till textilingenjör.

2-Jessika-005

Hur tycker du att det är att jobba här?
Kul! Det är lagom stimulerande. Det är skönt  att komma hit och koppla bort pluggandet och smidigt att det är på skolan så det är nära efter föreläsningar. Man lär sig mycket om biblioteket, lokaler, hur skolan är strukturerad och att söka efter information.

Vad tycker du är bra med att jobba här?
Det är varierande, vi får stå i Informationspunkten, städa och sätta upp böcker, det blir aldrig långtråkigt. Att vi alltid är två som hjälps åt är också bra. Sedan tycker jag det är kul att hjälpa andra med referenser och att hitta böcker.

Är det som du trodde? Något som har överraskat dig i arbetet?
Det är nog som jag har förväntat mig, men mer varierat. Något som överraskat mig är bredden på besökare. Man träffar många människor, studenter, småbarnsfamiljer och farbröder, speciellt under helgerna kommer många besökare från allmänheten.

Varför sökte du det här jobbet?
Jag har alltid haft en dragning till bibliotek, jag gillar att läsa och att hjälpa folk. Sedan tyckte jag det var smidigt att det är nära skolan.

Text: Kajsa Magnusson
Bild: Kajsa Magnusson