Tips när du söker i Summon hemifrån

När du använder Summon hemifrån, eller på annan plats utanför campus, är det bra om du loggar in först. Inloggningen gör att du får tillgång till alla resurser som vi har aktiverat för sökning i Summon. Om du inte loggar in missar du träffar från Web of Science.

Gör så här:

1. Sökrutan för Summon hittar du på bibliotekets startsida. Gör din sökning.

start_sv_b

2. När resultatlistan visas ser du en mörkgrå list i Summons sidhuvud. Där står “Utanför campus? Logga in för att komma åt fulltext med mera.” Klicka på texten och logga in med dina vanliga användaruppgifter.

search_sv_summon_b

3. När du gjort detta laddas söksidan för Summon på nytt. Gör om din sökning och du kommer troligen att se att du har fler träffar än du hade innan du loggade in.

summon_sv_search

Ytterligare en fördel med att logga in direkt är att du inte behöver logga in i ett senare skede för att komma åt t ex artiklar i fulltext eller e-böcker.

Sökrutan för Summon hittar du på bibliotekets startsida.

Lycka till med dina sökningar i Summon.

Text & bild: Klaz Arvidson