Hej Tandis Talay!

image1I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Tandis som svarar på några frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag jobbar inom kundservice och började för en vecka sedan så jag är inte helt säker på alla arbetsuppgifter än, men vet att jag kommer jobba med schemaläggning och jag kommer att ha hand om studentassistenterna som arbetar här. Jag kommer även ha ett nära samarbete med campusservice och IT. Det ingår även bemanning av infopunkten 3ggr/veckan i min tjänst och även jobb med fakturering av försenade böcker.

Hur länge har du jobbat här?
Jag är nu inne på min andra vecka men har jobbat här för två år sedan och då tillhörde jag både funktion Media där jag fick arbeta med fjärrlån och förvärv och funktionen Digitala tjänster där jag hade hand om sociala medier bland annat.

Vad gjorde du innan du började här?
Jag jobbade på Göteborgs universitet där jag hade delad arbetsplats och arbetsuppgifter. jag jobbade 40% på Humanistiska biblioteket inom kundservice och då mest med fjärrlån och 60% på Samhällsvetenskapliga biblioteket där Digitala tjänster sitter. Där ingick jag i webbteamet.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Antingen är jag ute och går med min hund eller gör något med huset eller har vänner på besök eller är så är jag hos vänner. Jag har nyligen fått intresse för mindfullnessböcker och träning så det försöker jag också att hinna med.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Boken handlar om en framgångsrik advokat som ursprungligen kommer från Burma men bor i New York med fru och barn som egentligen inte vet någonting om hans uppväxt. En dag försvinner han utan ord och hans familj lyckas inte spåra honom längre än till Bangkok. Fyra år senare hittar hans dotter Julia ett gammalt kärleksbrev som hennes pappa hade skrivit till en okänd kvinna i en liten by i Burma. Hon bestämmer sig att åka dit och leta efter sin far. Denna bok får dig att fundera över det stressiga livet man lever och de val man har gjort.

Drömhjärta av Cecilia Samartin. Boken handlar om två kusiner, Nora och Alicia som bor i Kuba under 1950-talet. De är bästa vänner och lever drömlivet tills Fidel Castro tar över makten.  De skiljs hastigt åt när Noras pappa bestämmer att de ska fly till USA och Alicias pappa stannar kvar i Kuba. Kusinerna håller kontakt via brevväxling. Man får uppleva hur Havanna förvandlas från det vackra till det fattiga förstörda staden. Man får även uppleva kampen om identitet. En spännande och underhållande bok.

Text: Lena Holmberg och Tandis Talay
Bild: Katharina Nordling