Hej Christel Olsson!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Christel som svarar på några frågor.

christel_books_1200

Huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag arbetar som undervisande bibliotekarie och undervisar främst de studenter som pluggar till lärare, förskollärare och fritidspedagoger. Jag har jobbat här ganska länge så jag har haft förmånen att jobba med många olika saker genom årens lopp. De senaste åren har jag arbetat inom funktionen Kundtjänst men gick i mars i år över (och tillbaka) in som undervisande bibliotekarie i funktion Utbildning.

Hur länge har du jobbat här?
Det börjar bli länge nu, jag har arbetat här sedan år 2000.  Först extra som studentassistent när jag pluggade på BHS och sedan (efter 6 mån på högskolebiblioteket i Jönköping) kom jag hit ”på riktigt” 2002. Sedan dess har jag varit borta några gånger, pga studier, föräldraledighet och andra jobb men jag har alltid kommit tillbaka. Innan jag började här flyttade jag runt en del både utomlands och inom Sverige, jag har pluggat och jobbat på en rad olika ställen.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Då hänger jag gärna i stallet eller i ishallen med mina barn. De har fått haka på mitt största fritidsintresse så nu rider vi tillsammans en gång i veckan och sedan har jag hakat på deras intresse konståkning så nu åker jag lite då och då i en vuxengrupp vilket är både läskigt och väldigt kul. Jag älskar att umgås med familj och vänner, är med i en grymt cool bokklubb och några andra härliga ”middagsgäng”.

Vi åker också en hel del till stugan i min hemstad Kalmar och sedan säljer jag kläder på hemförsäljning någon eller några kvällar i veckan. Jag försöker också hinna med några löpturer/skidturer mellan allt annat. Jag ska ju åka Tjejvasan i vinter så jag måste nog kanske öka träningsvolymen lite här i höst. Om tid ges denna terminen, mellan barnens alla aktiviteter, så ska jag läsa Isländska en gång i veckan. Jag är lite smått besatt av Island.

Vad tycker du är roligast med jobbet?
Alla spännande möten och intressanta samtal som sker här varje dag!  Att ha förmånen att träffa alla studenter. Och sedan har jag världens absolut bästa, smartaste och coolaste kollegor så jag kan nog ärligt säga att jag alltid tycker det är roligt att gå till jobbet.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Jag heter inte Mirjam av Majgull Axelsson, den känns mer aktuell än någonsin med tanke på läget i världen just nu. Sen vill jag gärna tipsa om Fyren mellan haven av M.L. Stedman för att den utspelar sig i Australien –  ett land jag ofta längtar tillbaka till och för att jag nog aldrig gråtit så mycket när jag läst en bok.

Text: Christel Olsson & Lena Holmberg
Bild: Klaz Arvidson