Fylla på utskrifter – så här gör du!

kopiering

Just nu är det många som frågar hur man fyller på utskrifter på sitt utskriftskonto. Här kommer en kort beskrivning av hur man går till väga. Det finns två möjligheter – antingen köper man nya utskrifter själv online eller så tar man sig till ett försäljningsställe och köper värdebevis kontant. Båda sätten kräver dock att du loggar in i systemet PaperCut.

Ladda på utskrifter helt på egen hand

Att ladda på utskrifter helt på egen hand är väldigt smidigt, och man betalar antingen med sitt bankkort eller sitt PayPal-konto om man har ett sånt. Så här går det till:

1. Logga in i systemet PaperCut.
  2. Väl inne i systemet väljer du Add Credit (i vänstermenyn).
  3. Välj sedan hur många utskriftskrediter du vill ladda på ditt konto med. 1 utskriftskredit = 1 krona, och 1 svartvit utskrift kostar 0,5 utskriftskredit.
  4. Välj om du vill betala med PayPal eller med kontokort.
    • Väljer du PayPal loggar du in med ditt PayPal-konto och genomför betalningen.
    • Väljer du kontokort fyller du i uppgifterna för ditt kontokort, och sedan även dina adress- och telefonuppgifter. Dessa uppgifter behövs för att betalningen ska kunna genomföras.
  5. Klicka på BETALA.
  6. Nu finns de nya utskriftskrediterna på ditt konto och du kan skriva ut igen.

Ladda på utskrifter med hjälp av värdebevis

Om man inte har ett PayPal-konto och inte vill betala med sitt bankkort online kan man köpa så kallade värdebevis att ladda på sitt utskriftkonto med. Värdebevisen säljs i Biblioteket och på Studentexpeditionen. Så här funkar det:

1. Köp ett värdebevis. På biblioteket säljer vi värdebevis för 50 kr och 100 kr.
  2. Logga in i systemet PaperCut.
  3. Väl inne i systemet väljer du Registrera värdebevis (i vänstermenyn).
  4. Mata in hela den kod (inklusive bindestreck) som står på ditt värdebevis och klicka på REGISTRERA VÄRDEBEVIS.
  5. Klart! Utskriftskrediterna finns på ditt konto, och värdebeviset är därmed värdelöst och kan slängas.

Text: Katharina Nordling
Bild: Colourbox