Hur gör jag för att vidarebefodra mejl?

Ett vanligt problem är att studenter inte alltid kollar sin studentmejl och missar våra påminnelser, därför gör vi en kort guide över hur du som student kan vidarebefodra dina mejl. I våra låneregler så står följande text:

Material som inte återlämnas i tid krävs in av biblioteket. Varje låntagare är dock skyldig att själv hålla reda på lånetiden för lånat material. Biblioteket är inte skyldigt att skicka påminnelser.

Nu skickar vi visserligen påminnelser men det händer att mejl hamnar i låntagarens skräpkorg eller att vi har fel mejladress. Håll därför uppsikt över dina lån under Mina lån.

(1) När du är i studentmejlen klickar du på kugghjulet uppe till höger, och väljer Inställningar, öppna därefter fliken vidarebefordran och POP/IMAP.

(2) Välj Lägg till ny mejladress i den första rullgardinsmenyn i avsnittet Vidarebefordran. Ange den mejladress som du vill vidarebefordra meddelanden till.
skarmklipp4
Gmail kommer att skicka en verifiering till denna mejladress.

(3) När du är klar klickar du på spara ändringar. Du borde få upp ett medelande som lyder:

Du vidarebefordrar din e-post till ____._____@___.se. Meddelandet upphör om 7 dagar.Granska inställningar Läs mer.

Läs också Googles egna guide för vidarebefordring.

Text: Thomas