Hej Alejandro (Alex) Crespo

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Alex som svarar på några frågor.

Vad är dina Huvudsakliga arbetsuppgifter?
I nuläget handlar det mesta om implementeringen av vårt nästa bibliotekssystem och vår nya söktjänst som ska ersätta de system vi använder idag. Efter att dessa har lanserats kommer jag främst att jobba med systemadministration och användbarhetstester av system.

Vad gjorde du innan du började här?
Jobbade som Webb/IT-bibliotekarie på Högskolan Väst i Trollhättan.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Jag försöker gå på konserter och prova olika restauranger.

Har du något boktips du vill dela med dig av?

Om man är intresserad av användningstester och usability ska man läsa “Rocket surgery made easy” och “Don’t make me think” av Steve Krug. Den som är nyfiken på informationsarkitektur får inte missa “How to make sense of any mess” av Abby Covert. Den finns som webbplats också: http://www.howtomakesenseofanymess.com/

Senaste skönlitterära boken jag läste var “Mary” av Aris Fioretos, och den kan jag rekommendera.

Vad fick dig att söka dig till Biblioteket på Högskolan i Borås?
Jag vill jobba med något som har en tydlig koppling till användarnytta. Tillgängliggörandet av information är en av bibliotekets viktigaste tjänster. Systemen får inte utgöra ett hinder för inhämtande av information och skapande av ny kunskap. Möjligheten att få göra dessa system enklare att använda fick mig att söka jobbet.

Text och bild: Tandis Talay