Hej Kristoffer Karlsson

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Kristoffer  som svarar på några frågor.

Vad är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag arbetar främst med publikationer i DiVA och stöd till forskare. Jag kommer i framtiden också arbeta mer med forskningsdata och hjälp med informationssökning.

Vad gjorde du innan du började här?
Efter att ha läst till bibliotekarie vid högskolan i Borås, arbetade jag på Chalmers bibliotek i ungefär ett och ett halvt år.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Norwegian Wood av Haruki Murakami är bland det bästa jag läst. Den borde alla läsa. Den engelska översättningen, inte den svenska.

Ett annat tips är serien The Expanse av James S A Corey. Första boken heter Leviathan Wakes. Den finns nu också som TV-serie på SyFy. Bästa sciencefiction-serien sedan Battlestar Galactica och Firefly!

Vad fick dig att söka dig till Biblioteket på Högskolan i Borås?
Jag längtade hem. Jag har varit aktiv på Högskolan i Borås mellan 2009 och 2015 som student och i studentkåren, och jag trivs väldigt bra här. Att få jobb på högskolebiblioteket var som att komma hem igen. Dessutom verkade ju arbetsuppgifterna väldigt kul!

Vad är du mest nyfiken på inom bibliotekarierollen alt utveckling?
Jag är väldigt nyfiken på att se hur bibliotekariens roll kommer utvecklas nu när vi har problemet med “alternativa fakta”. Källkritik är viktigare än någonsin, och det är något som bibliotekarier är proffs på. Jag vill se bibliotekarier som tar plats i media och pratar om källkritik och vikten av att vara skeptisk.

Frågor och Bild: Tandis Talay