Så funkar det: Ditt bibliotekskonto

Här kommer en genomgång av funktionerna på ditt bibliotekskonto – dvs hur du ser vilka böcker du lånat, vilka du har reserverat, om du har förseningsavgifter, hur du plockar fram dina sparade sökningar m.m.

Logga in

För att logga in på ditt bibliotekskonto kan du gå till bibliotekets webbsida och scrolla ner till Snabblänkar en bit ner på sidan och klicka på det som heter Mitt bibliotek. Om du är student eller anställd på högskolan loggar du in med ditt vanliga användarkonto; är du låntagare utan anknytning till högskolan använder du ditt personnummer och PIN-kod för att logga in.

Har du sökt i Primo finns inloggningsmöjligheten längst upp till höger i fönstret. Håll muspekaren över ordet Gäst – då framträder en meny till vänster om muspekaren och du kan klicka på Ditt bibliotek.

Översiktsbild

Väl inne på kontot kommer du till en översiktsbild. Här ser du direkt några av dina lån och beställningar av böcker, samt en sammanfattning av dina eventuella förseningsavgifter.

Beställda böcker (reservationer och fjärrlån)

Om du exempelvis klickar på Beställningar kommer du få en lista över vilka böcker du beställt (antingen genom att reservera en bok som är utlånad, eller beställt som fjärrlån från ett annat bibliotek):

Här kan du avbryta en beställning, om det skulle vara så att boken inte längre är relevant för dig att låna. Vill du avbryta beställningen klickad du bara på Avbryt på aktuell bok.

Lånade böcker

Du kan också klicka dig in på Lån för att se samtliga dina lån, och låna om böcker. Om det finns en knapp för att förnya så går det att förnya lånet. Saknas knappen innebär det att någon reserverat boken (eller att det är ett fjärrlån). Men att låna om på detta vis är inte nödvändigt, eftersom biblioteket infört automatiska omlån.

Sparade sökningar och sökresultat

När du loggat in på bibliotekskontot kan du också ta fram de sökningar och sökresultat du eventuellt sparat vid tidigare tillfälle. För att komma åt dina sökningar och sparade resultat klickar du på kartnålen uppe till höger i fönstret. Du kommer då till det som kallas Mina favoriter och där kan du se dels de enstaka titlar/poster du sparat tidigare, men även de sökningar du valt att spara. Läs mer om hur du sparar sökningar eller om hur du sparar enstaka titlar från din resultatlista.

Text & bilder: Katharina Nordling