Så funkar det: Ditt chip

Det där svarta chippet som du som är student på högskolan har fått, det används till en hel del olika saker, men har du koll på allt du använder ditt chip till? Här får du en snabb genomgång.

Lånekort

Du använder chippet när du ska låna böcker i biblioteket. Tillsammans med den fyrsiffriga pinkod du valde loggar du in på våra utlåningsapparater vid entrén och lånar de böcker du vill ha. Om du vill ha koll på vad du lånat loggar du in på Ditt bibliotek via webbsidan. Du behöver inte använda chippet när du lämnar tillbaks böckerna du lånat.

Skriva ut/kopiera

Du skriver ut och kopierar med hjälp av ditt chip. Håll chippet över markerat fält på kopiatorn/skrivaren så går inloggningen väldigt smidigt. Om du har glömt ditt chip kan du logga in på kopiatorn/skrivaren med ditt S-nummer och lösenord.

Passerkort

Chippet används som passerkort till högskolans lokaler. I ditt chip finns programmerat vilka lokaler du har rätt att vara i, och chippet kommer att öppna de dörrar du har rätt att öppna. Under vissa tider på dygnet kommer du behöva slå din fyrsiffriga pinkod när du använder ditt passerkort.

Skull du tappa bort ditt chip är det viktigt att du spärrar det så snart du kan till såväl Biblioteket som Campusservice. Avgiften för att få ett nytt chip är 100 kronor, och du skaffar ditt nya chip antingen på Biblioteket eller på Studentcentrum.