Lär känna Primo!

När du letar efter böcker, artiklar eller annat material är ett tips att börja i bibliotekets söktjänst Primo. Det är den stora sökrutan på första sidan på bibliotekets webb. I Primo hittar du det mesta av de böcker, artiklar, uppsatser, rapporter, avhandlingar m.m. som finns i bibliotekets samlingar – både i tryckt och elektronisk form.

Alla som har ett lånekonto hos oss har också ett eget konto i Primo. När du är inloggad kan du bland annat göra detta:

• Se dina  lån och reservationer
  • Se information och inställningar för ditt lånekonto
  • Se eventuella förseningsavgifter
  • Spara dina sökningar
  • Bevaka sökningar

Det är bra att ha som vana att logga in innan du börjar söka, på så sätt har du bra koll på just “dina saker”. Om du t.ex vill reservera en bok så måste du vara inloggad annars finns inte den möjligheten.

Vi har spelat in tre korta instruktionsfilmer om hur du använder Primo på bästa sätt. Ta dig gärna tid att titta – vi lovar att de kommer hjälpa dig på din väg.

Om du behöver hjälp med att söka, inte hittar det du letar efter eller har andra frågor, kom till informationspunkterna på plan 2 så hjälper vi dig gärna där.

Mer information om Primo finns på bibliotekets webb.

Text: Christel Olsson
Filmer: Sara Hellberg