Hej Lena Svenson!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder. Vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Här får du möta Lena som svarar på några frågor.

Bild på Lena SvenssonHuvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag ingår i funktion Media här på biblioteket och har tre huvudsakliga arbetsuppgifter. Jag hjälper studenter som, av olika anledningar, är i behov av inläst litteratur. Jag arbetar även med fjärrutlån, dvs jag skickar iväg böcker och artiklar till andra bibliotek. Sedan är det jag som hjälper våra distansstudenter så att de får det material som de behöver hemskickat.

Eftersom det är Europeiska Dyslexiveckan denna veckan vill jag uppmärksamma den hjälp som högskolan erbjuder. Om du upplever att du  har en läsnedsättning har du rätt till att få din litteratur inläst (du hittar mer information angående detta längst ned på denna sidan).

Hur länge har du jobbat här?
Högskolan har varit min arbetsgivare sedan 1989. Jag arbetade några år på ekonomiavdelningen innan jag kom till biblioteket 1992. Under 27 år har jag hunnit med att arbeta i tre olika bibliotekssystem och har jag räknat rätt är min nuvarande chef den sjätte i ordningen.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Jag gillar att laga mat och äta mat med goda vänner. Träning, skapande verksamhet, resor, Wordfeud, Sudoku och läsning är exempel på vad jag gärna gör när allt annat hushållsarbete är gjort.

Har du något boktips du vill dela med dig av?
Elakt spel av Jan Mårtensson är en riktigt bra deckare. För att få lite annat perspektiv på tillvaron kan jag rekommendera Armlös, benlös men inte hopplös av Mikael Andersson. För mig blev Linda Olssons Nu vill jag sjunga dig milda sånger en prövning på mitt tålamod. Jag fick påbörja den några gånger innan  jag sträckläste den. Numera gillar jag den till 100%. Lindas sätt att skriva är lite speciellt.

Vad tycker du är roligast med jobbet?
Möten med människor och att söka fram artiklar.

Text: Christel Olsson & Lena Svenson
Foto: Klaz Arvidson