Testa två praktiska databaser!

HS Talks – The Business and Management Collection och Sage research methods är två databaser som biblioteket vill tipsa om då de ser lite annorlunda ut jämfört med många andra databaser. De innehåller nämligen mycket filmat material, fallstudier, intervjuer och olika praktiska verktyg vilket kan vara värdefullt för både studenter, lärare och forskare i det pågående arbetet.

HS Talks riktar sig framförallt till de som är intresserade av företagsekonomi, ledarskap, redovisning och marknadsföring. Den innehåller över 900 inspelade föreläsningar, fallstudier och intervjuer inom dessa ämnen. Förläsarna har framstående positioner på universitet och företag i ett flertal länder. Det finns långa och korta föreläsningar och tjänsten är lätt att använda. Det går att se filmerna både på dator (PC och Mac) och mobila enheter (Android och iOS). HS Talks är en av bibliotekets permanenta databaser som du kommer åt som vanligt via vår databassida.

Sage Research methods riktar sig mer till dig som är lärare, doktorand och uppsatsskrivare i allmänhet. Även till dig som vill få tips på hur du kan lägga upp ditt arbete/forskningsprocessen. Det är ett verktyg som hjälper dig i metodkurser, uppsatsskrivning och avhandlingsarbete. Det finns korta videofilmer och riktiga fallstudier och även datasets för vissa metoder. Vi har just nu test på den här databasen till 31 oktober så prova den gärna och se vad ni tycker! Du hittar den på testsidan för olika databaser.

Text och bild: Lena Holmberg