From London with Love!

I eftermiddag ska vi prata på konferensen Internet Librarian International här i London.

Vårt bidrag heter Good customer relationships: proving value every day – the sequel.

Vi var här på samma konferens i London 2015 och pratade om det bemötandeprojekt som vi drev på biblioteket då. Nu är vi tillbaka för att prata om den fortsättning som följde efter det projektet.

Kanske är det någon av er som kommer ihåg att vi under en lång tid (hela två år faktiskt) satte ”pinnar” för varje fråga som ni ställde till oss? Det var del av ett projekt där vi mätte varje fråga vi fick på biblioteket och delade in dem i 10 olika kategorier; lånefrågor, referensfrågor, frågor om skrivare och kopiatorer, frågor om referenshanering, hur man hittar i lokalerna osv . Vi ville se vilken typ av frågor som ni ställer till oss. Vi jobbade med detta i 106 veckor och fick under den tiden 56 411 stycken frågor!

Vi kom fram till ganska många spännande saker, som att vi tex får mest IT-frågor vid lunchtid, flest sökfrågor på förmiddagarna och att ni frågar oss mer i början av terminen än i slutet. Vi vet också att 58% procent av frågorna var biblioteksfrågor (allt från lån, söka  böcker, referera enligt Harvard till avacerad sökning i databaser) 22% var datorrelaterade frågor (skrivare, kopiatorer, konton, frågor om Word etc) och 20% handlade om att hitta i lokaler, boka grupprum etc.

Det är dessa resultat som vi ska presentera för andra bibliotekskollegor från hela världen här i eftermiddag. Och all den data vi är här och pratar om idag är ni alla del av –  tack för alla frågor!

Wish us luck!

Bästa Londonhälsningar från Tove & Christel

Vill ni ta del av alla våra resultat kontakta oss gärna!