Bibliotekets kommunikationsteam prisas!

I oktober fick vi det roliga beskedet att bibliotekets egna kommunikationsteam har vunnit Greta Renborgs pris “för ett bibliotek som lyckats med en god marknadsföring”. Priset delas ut av Svensk Biblioteksförening och motiveringen löd:

Priset till Greta Renborgs minne ger vi till högskolebibliotekets kommunikationsteam för deras väl genomtänkta och utförda arbete med att marknadsföra sin och högskolans verksamhet både utåt mot samhället och andra bibliotek, och inåt mot högskolan.

Kommunikationsteamet

Bibliotekets kommunikationsteam: Lena Holmberg, Christel Olsson, Lena Wadell, Katharina Nordling, Tandis Talay. Saknas på bilden gör Klaz Arvidson.

Det tycker vi naturligtvis är jätteroligt och igår var nästan hela teamet på plats på Stockholms stadsbibliotek för att motta utmärkelsen och fira lite.

Men vad gör egentligen kommunikationsteamet på biblioteket? Jo, vi arbetar med att nå ut med information om bibliotekets verksamhet på olika sätt, bl.a via vår webb, genom inlägg i sociala medier, fysiska utställningar, nyhetsbrev, Lounge Talks, Biblioteksfrukostar, uppsökande verksamhet, skyltning och övrig information i bibliotekets lokaler.

Är det något som du tycker att vi borde jobba mer med när det gäller kommunikation? Hör gärna av dig!

Text: Lena Holmberg
Bild: Katharina Nordling