Mina Lån

Undrar du var du kan se vilka böcker du har lånat och när ditt sista återlämningsdatum är? Eller vill du se om du har några förseningsavgifter eller vill du veta vilka böcker du har reserverat?

På bibliotekets första sida har du en snabblänk som heter Mitt bibliotek. Här har du all information om dina lån samlad. Är du student eller personal här på Högskolan i Borås väljer du Användare på högskolan och loggar in med ditt vanliga användarkonto.

Väl inne på kontot har du en översiktsbild. Här ser du direkt några av dina lån och beställningar av böcker, samt en sammanfattning av dina eventuella förseningsavgifter.

Under fliken lån kan du se dina samtliga lån. Du kanske undrar varför du inte hittar en förnyelse knapp här, detta beror på att biblioteket har automatiska omlån.  Du behöver alltså inte oroa dig för omlån för så länge ingen har reserverat boken kommer boken lånas om upp till 4 månader. Om boken du har lånat är ett fjärrlån, och du vill låna om så måste du kontakta ill@hb.se för att förnya lånet.

Kursböcker har 7 dagars lånetid och alla andra böcker har 21 dagars lånetid. Vi har förseningsavgift på 10 kronor per bok per dag. Du kommer få påminnelser via mail när en bok måste lämnas tillbaka, därför är det viktigt att du vet vilken mail är registrerad på dig. Detta ser du på på Mitt bibliotek under fliken Personuppgifter.

Här kan du läsa mer om våra Låneregler.

Text: Tandis Talay
Bild: Katharina Nordling