Bokdonationen från Larsh Eriksson på plats

Här om året fick biblioteket motta en stor samling böcker inom områden som textil, mode och management. Gåvan kom från Larsh Eriksson, lärare inom just design management på Textilhögskolan under många år. Larsh hade ett specialintresse att samla böcker inom ämnet och ville donera sin samling hit på äldre dar. Efter en översyn på hemmaplan hos Larsh kom ca 50 flyttkartonger med böcker till biblioteket och packades upp under nästföljande år.

Allt har gåtts igenom och setts över och det mesta har katalogiserats och flyttat in i bibliotekets samlingar. De sista böckerna sattes upp på hyllan i slutet av 2017.

De här böckerna går att låna och kan vara av stort intresse för just studenter på Textilhögskolan men inte enbart dem, det finns många härliga böcker inom konst, mode, design, inredning som kan locka alla. Samtliga böcker som är uppställda är nu en del av bibliotekets samlingar och är sökbara i Primo. Vill du veta mer kan du kontakta Martin Borg här på biblioteket, annars – välkommen hit att låna!

Läs mer om Larsh Eriksson och boksamlingen på högskolans webb och i Borås Tidning.

Text & bild: Lena Holmberg