Hej Klaz Arvidson!

I en serie personporträtt presenterar vi här personalen på biblioteket närmare för alla våra läsare och kunder – vilka är det som jobbar på biblioteket egentligen? Och vad gör dom där? Följ med och lär känna dina bibliotekarier! Här får du möta Klaz som svarar på några frågor.

Vad är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag ingår i funktionen Digitala tjänster som arbetar med bibliotekets system och forskarstöd. Jag arbetar huvudsakligen med söktjänsten Primo, stödsystem samt med delar av bibliotekets webbplats. Jag är med i team Kommunikation och team Alma och Primo. Vidare arbetar jag i informationspunkten där jag svarar på frågor och stöttar studenter, personal och andra användare i deras biblioteksanvändning.

Hur länge har du jobbat här?
Oj, det är ganska länge vid det här laget! Vid närmare eftertanke är jag inne på mitt 18:e år på biblioteket. Min första arbetsuppgift då jag började här var att ta ett nytt grepp om bibliotekets webb. Under åren har mina uppgifter varierat något men jag har alltid på något sätt varit delaktig i arbete med webb och system samt kontakter med bibliotekets användare.

Vad tycker du är roligast med jobbet?
Det roligaste med jobbet är två saker tycker jag – problemlösning och kontakterna med våra studenter och personal. I informationspunkten får man vara beredd på många olika sorters frågor och det är spännande och givande. Under det senaste året har vi implementerat två nya bibliotekssystem, Alma och Primo, vilket har varit stimulerande och utmanande.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Utanför jobbet umgås jag mycket med min familj. Vi har ett gammalt hus som kräver en del underhåll vilket tar mycket av min tid. I övrigt gillar jag att fotografera, röra mig i naturen och paddla kajak. Längtar till årets första kajaktur, det blir en solig dag i april när isen släppt!

Har du några boktips du vill dela med dig av?
Jag läser lite i perioder, för en tid sedan läste jag böckerna Gentlemen och Gangsters av Klas Östergren. Särskilt Gentlemen kan jag rekommendera, den handlar om en författares möte med två något underliga bröder. I handlingen skildras deras levnadsöden och det blir många intressanta förvecklingar beskrivna på ett detaljerat sätt. Ytterligare en bok jag rekommenderar är Norrland av Po Tidholm. Den består av ett antal essäer och reportage om den geografiska del av Sverige som lite slarvigt kallas Norrland.

Text: Klaz Arvidson & Lena Holmberg
Foto: Katharina Nordling