Sök artiklar ur en specifik tidskrift i Primo

I söktjänsten Primo kan du söka i det mesta av bibliotekets samlingar av tryckt och elektroniskt material. Primo erbjuder flera möjligheter att avgränsa sökningar. Sökrutan för Primo hittar du på bibliotekets startsida.

Söka artiklar i en viss tidskrift

I Primo är det möjligt att med hjälp av fasetterna avgränsa en sökning mot en specifik tidskrift och söka efter artiklar publicerade i den valda tidskriften.

Så här gör du:

• Börja med att söka på tidskriftens titel
  • I menyn för fasetter väljer du din tidskrift i fasetten Tidskriftstitel
  • Efter det låser du avgränsningen till den aktuella tidskriften i fasetten Aktiva filter genom att klicka på hänglåset
  • Därefter kan du ange de termer du önskar söka på i sökrutan

Som du ser i träfflistan sker nu sökningen bara i den tidskrift du valt att söka i. Om du vill söka bredare klickar du på Återställ filter för att ta bort tidigare inställningar.

Så här ser stegen ut i Primo:

1. Sök på en tidskrifts titel.

2. I fasetten Tidskriftstitel avgränsar du till den aktuella tidskriften. 3. I fasetten Aktiva filter låser du avgränsningen till tidskriften genom att klicka på hänglåset.

4. Ange de termer du önskar söka på i den aktuella tidskriften.

Text och bild: Klaz Arvidson