Spara och bevaka automatiskt dina sökningar i Primo

I söktjänsten Primo kan du söka i det mesta av bibliotekets samlingar av tryckt och elektroniskt material. Primo erbjuder flera möjligheter att avgränsa sökningar samt även att spara och bevaka redan gjorda sökningar. Sökrutan för Primo hittar du på bibliotekets startsida.

Spara och bevaka sökningar i Primo

Du kan spara dina sökningar i Primo och automatiskt låta Primo bevaka dem åt dig.

Så här gör du:

• Först gör du en sökning och anpassar den eventuellt ytterligare
  • När du är nöjd med formuleringen av din sökning så sparar du den. För att göra det måste du logga in i Primo.
  • När du loggat in, klicka på ikonen för Sökhistorik
  • Under fliken Sökhistorik markerar du den sökning du vill spara genom att klicka på nålen
  • Välj fliken Sparade sökningar och klicka på larmklockan för att aktivera bevakning av sökningen

Nu är din sökning sparad och satt på bevakning. När det finns nytt material som motsvarar din sökning får du ett mejl från Primo som talar om att det finns ytterligare träffar.

Så här ser stegen ut i Primo:

Steg 1. Gör din sökning.

Logga in på ditt konto i Primo

Steg 2. Logga in på ditt konto i Primo.

Gå till din sökhistorik

Steg 3. Gå till din sökhistorik.

Spara din sökning genom att klicka på nålen

Steg 4. Spara din sökning genom att klicka på nålen.

Aktivera bevakning av sökningen genom att klicka på alarmklockan

Steg 5. Aktivera bevakning av sökningen genom att klicka på alarmklockan.

Text och bild: Klaz Arvidson