WIFI i biblioteket

Då och då får vi höra av våra studenter att uppkopplingen i biblioteket inte alltid fungerar riktigt som man önskar. IT-avdelningen felsöker då och då olika problem med trådlöst nätverk men det är inte alltid lätt att hitta problemet då de behöver en hel del information som vi inte alltid har.

Man ska tänka på att det är drygt 2000 personer om dagen som kopplar upp sig mot nätet så det är inte så konstigt att man slängs ut ibland eller att det inte fungerar lika snabbt som man vill.

Man får även tänka på att det inte är alltid problem med nätet utan felet kan vara relaterad till datorn. T.ex. att den inte är uppdaterad eller att det är externa störningar som påverkar. Dessa störningar kan vara en trasig dator i närheten eller nätverk i grannfastigheten.

När man ska koppla upp sig, får man två olika alternativ. Man kan antingen välja HB-guest eller Eduroam. Som student ska man alltid välja Eduroam i första hand. HB-guest är egentligen till våra externa gäster/användare. När man ska koppla upp sig på Eduroam första gången måste man gör det från sitt hemmauniversitet, efter det kan man koppla upp sig på nätet även när man besöker andra universitet som också har Eduroam. Läs mer på IT-avdelningens webbsida.

Kom gärna till informationspunkten och berätta om du upplever att du har problem med vårt trådlösa nätverk så försöker vi hjälpa dig så gott vi kan.

Text: Tandis Talay
Bild: Most Photos