Vidarebefordra din studentmejl!

Här kommer ett tips till dig som lätt glömmer att hålla koll på din studentmejl: Se till att vidarebefordra den – här förklarar vi hur du gör!

Biblioteket, men även övriga högskolan, använder ofta din studentmejl för att skicka ut information till dig. I bibliotekets fall handlar det om påminnelser, besked om att böcker kommit in och krav (ifall du har försenade böcker). Tycker du att det är svårt att komma ihåg att kolla din studentmejl? Eller vill du inte hålla på med flera olika mejlkonton samtidigt? Då är ett hett tips till dig att vidarebefordra din studentmejl till din vanliga mejl.

Så här gör du (det går att klicka på bilderna nedan för att göra dem större):

1. Logga in på din studentmejl – mail.student.hb.se (S-nummer och lösenord för inloggning).
2. Klicka på kugghjulet uppe till höger i fönstret.
3. Välj Inställningar i menyn som dyker upp och sedan Vidarebefordran och POP/IMAP. Klicka sedan på knappen Lägg till en adress för vidarebefordran.
4. Fyll i den mejladress du vill vidarebefordra dina mejl till och klicka sedan på Nästa:
5. Kontrollera att du fyllt i din e-postadress korrekt och klicka sedan på Fortsätt:
6. Nu behöver du öppna din andra e-postadress, den du vill vidarebefordra din mejl till, där finns ett mejl med en bekräftelsekod som du behöver för att koppla ihop dina två konton.
7. Kopiera bekräftelsekoden i mejlet du fått:
8. Klistra sedan in bekräftelsekoden i rätt fält i studentmejlen och klicka sedan på Bekräfta:
9. Nästa steg är att kontrollera att alternativet att vidarebefordra mejlet är valt:10. Och slutligen går du längst ner på sidan och trycker på Spara ändringar:

Text: Katharina Nordling
Foto: rawpixel, Unsplash