Ämnesguider

På bibliotekets hemsida finns det sedan några år tillbaka 15 olika guider som rätar ut mycket för dig om just informationssökning. Det är de bibliotekarier som undervisar på de olika programmen som plockat ihop information som rör just dig på det program du läser på. Till exempelvis så har du där direktlänkar till bra databaser du behöver för att hitta bra vetenskapliga artiklar. Ämnesguiderna är dynamiska och om du har synpunkter på de olika guiderna så ser vi gärna att du kontaktar respektive bibliotekarie som gjort guiden i fråga.

I guiderna har du mycket av den information som tas upp i undervisningen i informationssökning, så om du missat undervisningen eller om du vill repetera så har du i de olika guiderna filmer och tutorials om att söka, skriva och hantera referenser. Där finns också länkar till webbresurser, myndigheter och litteraturtips  och många tips för dig som skriver uppsats.

Ämnesguiderna är dessutom sökbara i Primo när du söker på vissa ämnesord och du kan snabbt länkas in i rätt guide direkt från Primo.

Text och bild: Lena Wadell