Välkommen till vår språk- och sökverkstad!

Visste du att du kan få hjälp med dina svåra sökningar, referensfrågor eller hjälp med det svåra akademiska språket? Jo, varje torsdag mellan kl 12 och 15 finns det en språkpedagog och en till två bibliotekarier som normalt arbetar med undervisning av informationssökning på plats i rum J441.

Vi har länge haft språkverkstad respektive sökverkstad för sig i biblioteket men  då många frågor glider in i varandra  kändes det praktiskt och gynnsamt att kunna hjälpa till med både sök- och referensfrågor samtidigt som språkpedagogisk handledning. Sagt och gjort, 2016 slog vi ihop språk- och sökverkstaden och har den en gång i veckan i samma lokal som språkverkstaden huserar i. Måndagar och Onsdagar är det i den lokalen bara språkverkstad.

Du behöver inte boka tid för att få hjälp utan det är Drop-In som gäller. Språk och sökverkstaden är ofta välbesökt och ibland kan man få vänta lite för att få hjälp. Du loggar in dig på en dator i rummet och kan sitta och jobba när du väntar på din tur.

Text: Lena Wadell

Foto:  Dmitry Ratushny,  Unsplash