Mitt bibliotek

Här kommer en genomgång av funktionerna på ditt bibliotekskonto. Här kan du se vilka böcker du lånat, vilka du har reserverat, om du har förseningsavgifter, hur du plockar fram dina sparade sökningar m.m.

Logga in

För att logga in på ditt bibliotekskonto kan du gå till bibliotekets webbsida och scrolla ner till Snabblänkar en bit ner på sidan och klicka på det som heter Mitt bibliotek. Om du är student eller anställd på högskolan loggar du in med ditt vanliga användarkonto, är du låntagare utan anknytning till högskolan använder du ditt personnummer och valda lösenord för att logga in.

Har du sökt i Primo finns inloggningsmöjligheten längst upp till höger i fönstret. Klicka på länken Logga in.

Översiktsbild

Väl inne på kontot kommer du till en översiktsbild. Här ser du direkt några av dina lån och beställningar av böcker, samt en sammanfattning av dina eventuella förseningsavgifter.

Beställda böcker (reservationer och fjärrlån)

Om du exempelvis klickar på Beställningar kommer du få en lista över vilka böcker du beställt (antingen genom att reservera en bok som är utlånad, eller beställt som fjärrlån från ett annat bibliotek):

Här kan du avbryta en beställning, om det skulle vara så att boken inte längre är relevant för dig att låna. Vill du avbryta beställningen klickar du bara på Avbryt på aktuell bok.

Lånade böcker

Du kan också klicka dig in på Lån för att se dina samtliga lån. Då biblioteket har automatiska omlån behöver du inte tänka på att förnya dina lån, vi skickar mail några dagar innan det är dags att återlämna boken. Det är därför viktigt att du vet ifall det är din skolmail eller ditt personliga mail som är registrerad i systemet.

Text: Tandis Talay
Bild: Katharina Nordling och Tandis Talay