Distansbetalning

Har du skulder till biblioteket men kan inte komma in och betala? Ingen fara du kan betala utan att behöva ta dig till oss antingen vi Swish eller bankgiro.

Så här funkar det:

Swish
Du betalar till nummer: 123 653 43 66. Ta en skärmdump och skicka den till biblioteket@hb.se så tar vi bort avgiften. Om du har en mobil som inte kan ta skärmdump av Swish-appen kan du skicka ett mail till tove.lekselius@hb.se när du har betalat så bevakar hon kontot och tar bort avgiften så fort hon ser att betalningen har kommit in.

Bankgiro
Om du inte har eller vill betala med Swish kan du betala din skuld till bankgiro nr: 755-5147. Ange fakturanummer: 6200–101032. Skicka sedan ett mail till tove.lekselius@hb.se när du har betalat. Hon kommer att bevaka kontot och tar bort avgiften så fort hon ser att betalningen har kommit in.

När och varför ska man betala till biblioteket? Jo, när man inte har lämnat tillbaka sin bok i tid eller när man har tappat bort boken som man har lånat måste man betala förseningsavgift eller ersättningsavgift. Mer om avgifter kan du läsa om här.

Text: Tandis Talay
Bild: Andrew Neel, Unsplash